تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




اشک‌های اوباما و اجرایی شدن قانون ایجاد محدودیت سلاح در آمریکا

obamaSensesCultural: سال آخر ریاست جمهوری باراک اوباما بر آمریکا می‌تواند سال انجام یکی از  مهمترین وعده‌هایی باشد که او به رای دهندگان و مردم آمریکا داده است؛ تعیین تکلیف آزادی حمل سلاح و قانونمند کردن آن .

اشک‌های اوباما در نشست و سخنرانی پرشورش در این زمینه نشان می‌دهد که او عمیقا و قلبا از این همه سوء استفاده از اسلحه در آمریکا در خشم و نگرانی است.

در گزارشی که سایت سی ان ان و نیز بی بی سی از سخنرانی روز دوشنبه باراک اوباما در کاخ سفید منتشر کرده است و نیز در فیلمی که از او  در فضای مجازی از این انتشار یافته ، عمق تاثر او را می‌توان دریافت.

بر اساس این گزارش باراک اوباما در نطقی پرحرارت در کاخ سفید محدودیت های تازه برای خریداری سلاح را اعلام کرده و گفته است که “بهانه‌جویی های مستمر برای بیکار نشستن” در این زمینه باید پایان یابد.

کاخ سفید طرح های آقای اوباما را که عمدتا بر بررسی سابقه خریداران سلاح متمرکز است اعلام کرده است.

این برنامه با حکم ریاست جمهوری اعلام می شود و بخش اعظم آن بدون تصویب کنگره قابل اجراست، هرچند ناظران پیش بینی می کنند که مخالفان آن را در دادگاه ها به چالش بکشند.

رئیس جمهور آمریکا گفت: “امروز اینجا جمع شده ایم، نه برای اینکه در مورد آخرین تیراندازی جمعی کاری کنیم، بلکه برای اینکه جلوی تیراندازی بعدی را بگیریم.”

او افزود:‌ “لابی سلاح ممکن است اکنون کنگره را به گروگان گرفته باشد، اما نمی تواند آمریکا را به گروگان بگیرد.”

جمعی از بازماندگان و بستگان قربانیان این گونه تیراندازی ها در این مراسم در کنار آقای اوباما حضور داشتند.

گبی گیفوردز نماینده سابق کنگره که در یک تیراندزای جمعی در آریزونا از ناحیه سر تیر خورد اما جان به در برد هم در میان حاضران در کاخ سفید بود.

خشونت با سلاح گرم در آمریکا خیلی بیشتر از سایر کشورهای توسعه یافته است و سالانه حدود ۳۰ هزار قربانی می گیرد که درصد بزرگی از آن شامل آمار خودکشی است.

گبی گیفوردز نماینده سابق کنگره که در یک تیراندزای جمعی در آریزونا از ناحیه سر تیر خورد اما جان به در برد هم در میان حاضران در کاخ سفید بود

کنگره آمریکا در برابر وضع قوانین تازه با هدف محدود کردن مالکیت سلاح مقاومت می کند. علت این مقاومت عمدتا فشار مالکان سلاح و انجمن ملی تفنگ آمریکا (آن آر ای) است که یکی از قدرتمندترین لابی ها در واشنگتن را دارد.

آقای اوباما پس از تیراندازی سال ۲۰۱۲ در مدرسه ای ابتدایی در شهر نیوتان در ایالت کانتیکت که باعث مرگ ۲۰ کودک خردسال و شش بزرگسال شد سعی کرد قوانین بررسی گسترده تر سابقه خریداران را وضع کند که در کنگره شکست خورد. عامل آن تیراندازی جوانی بود که گفته می شد دچار مشکلات روحی بوده است.

آقای اوباما با یادآوری بعضی از تیراندازی از جمله مرگ کودکان در نیوتان مجبور به پاک کردن اشک هایش شد.

جزئیات مقرراتی که آقای اوباما ابلاغ کرده:

  • الزامی شدن بررسی سابقه خریداران سلاح صرف نظر از محل خرید، از جمله از طریق فروشگاه های اینترنتی و نمایشگاه های سلاح که تاکنون از بررسی سابقه افراد معاف بودند
  • ایالات موظف شده اند اطلاعات افرادی را که به دلیل بیماری های روانپزشکی یا خشونت خانوادگی واجد صلاحیت برای خریداری سلاح نیستند ارائه کنند
  • اف بی آی قصد دارد با استخدام ۲۳۰ بازرس، نیروی لازم برای بررسی سابقه خریداران را به اندازه ۵۰ درصد افزایش دهد
  • از کنگره درخواست خواهد شد ۵۰۰ میلیون دلار برای رسیدگی به مسائل مربوط به مراقبت های بهداشت روان اختصاص دهد
  • وزارت دفاع، دادگستری و سازمان امنیت ملی درحال بررسی “فناوری سلاح هوشمند” برای بهبود ایمنی آنها هستند

حکم تازه از حالا درحال بدل شدن به یکی از مسائل انتخابات ۲۰۱۶ است.

هیلاری کلینتون نامزد مرحله مقدماتی حزب دموکرات در انتخابات در توییتر نوشت:‌ “ما می توانیم بدون آسیب زدن به متمم دوم قانون اساسی از خانواده ها و مردم حفاظت کنیم. چاره ای جز این نیست.”

متمم دوم قانون اساسی آمریکا حق مردم در مالکیت سلاح را به رسمیت می شناسد.

اما تد کروز نامزد رقابت های درونی حزب جمهوری خواه گفت که حکم ریاست جمهوری مغایر قانون اساسی است.

جب بوش دیگر نامزد این حزب هم گفت در صورتی که رئیس جمهور شود این حکم را ملغی خواهد کرد.

تاريخ: ۱۳۹۴/۱۰/۱۷
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما: