تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




جایزه یک میلیون‌دلاری به معلم آمریکایی رسید

 

اگر چه بسیاری از فارسی‌زبانان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر فارسی و به خصوص معلم افغانستانی که تا مرحله نهایی جایزه یک میلیون دلاری بهترین معلم سال ، در انتظار برگزیده شدن این معلم محجوب و استثنایی بودند، اما در نهایت این معلم زن آمریکایی، بانو  نانسی آتول( نفر اول ردیف اول از سمت راست) بود که توانست جایزه یادشده را به خاطر خدمات فراوانش و نیز تجربه‌های گرانسنگی که داشت به خود اختصاص دهد.

به گزارش سایت احساسات فرهنگی این مراسم در دوبی برگزار شد و از قرار بیل کلینکتون،‌رئیس جمهور سابق آمریکا ،‌که بنیادش از جمله حامیان این برنامه‌است  در این مراسم حضور داشت. ضمن آنکه گفته می شد بیل گیتس هم در این مراسم حاضر بود و جایزه راه به بانوی آمریکایی داد.

نکته جالب توجه اینکه بعد از پیروزی خانم آتول شبکه فارسی بی بی سی گفت وگویی با عزیز رویش(نفر اول ردیف اول از سمت چپ) معلم مدرسه معرفت انجام داد و از او خواست احساسش را در این زمینه بیان کند که او با خشوع و فروتنی قابل تحسین گفت که این برنده شدن خانم آتول به خاطر زحماتی است که او کشیده و من هم صمیمانه به او بابت این پیروزی تبریک می‌گویم.

این جایزه که با جایزه نوبل مقایسه شده، در رقابتی جهانی به آموزگاری داده می‎شود که برای دانش‌آموزان الهام‌بخش و بر جامعه تاثیرگذاشته است. در افغانستان بسیاری فکر می‌کنند که آقای رویش چنین معلمی است. اما حالا او تنها به جایزه فکر نمی‌کند، بلکه در پی تئوریزه کردن الگویی قابل تعمیم در جوامع مشابه جامعه افغانستان است.

این آموزگار سخت‌کوش معتقد است که ویژگی‎هایی در کار او هست که از یک سو خودش را در جمع معلمان برتر جهان قرار داده و از سوی دیگر، منطقی در این ویژگی‌ها وجود دارد که می‌تواند در سراسر جهان به‌ویژه جامعه‌های جنگ‌زده، سنتی و فقیر، به عنوان تجربه‌ای موفق، تئوریزه و به کار بسته شود.

 

عزیز رویش این ویژگی‌ها را چنین برشمرد: “آموزش در جامعه پس از جنگ، فقیر و سرکوب شده از لحاظ تاریخی، از منظر آموزش خلق امیدواری نسبت به آینده، تشویق جامعه سنتی برای فرستادن دختران به مکتب و تاکید بر آموزش دختران برای ایجاد تحول فرهنگی در نگاه جامعه، کمک کردن به جامعه در دوران انتقال از هنجارهای زندگی سنتی و قبیله‌ای به زندگی مدرن و مدنی.”

رویش ادامه می‌دهد: “الگوی ما می‌تواند قابل تعمیم باشد. به‌سادگی برای ایجاد تحول عمیق و گسترده در درون جامعه [به کار بسته شود]. راه ما سیزده سال بیشتر طول ندارد، ولی دستاوردی که داریم و عملاً آن را نشان می‌دهیم، بسیار کلان است. اگر هر نظام آموزشی بتواند در سیزده سال این قدر راه را طی کند، جهان ما جهان متفاوتی خواهد بود.”

جایزه‌ی جهانی معلم که مبلغ آن یک میلیون دلار است از سوی نهاد جهانی ورکی (Varkey) هر سال به  برترین معلم جهان داده می‌شود.

تاريخ: ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
كليد‌واژه‌ها: بنیاد ورکی | جایزه برترین معلم جهان | عزیز رویش
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما:

Claudia
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003469649082
That's what we've all been waiting for! Great ponitsg!