تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




گزارش یک روز خدمت رسانی بنیاد نایاک به فارسی‌زبانان ساکرامنتو

photo 4

چند مدتی است که بنیاد نایاک(شورای ملی ایر انیان آمریکا) که از جمله سازمان‌های مردم‌نهاد شناخته‌شده در آمریکاست، از اعضای مختلف خود در شهرهای آمریکا خواسته است تا روزی خاص در ماه مارس(قبل از نوروز) را برای یک حرکت بشردوستانه وکمک به فارسی‌زبانان و مردم خاورمیانه،اختصاص دهند.در منطقه ساکرامنتو خانم آزی راپاداس( Azzie Rapadas)مسئولیت این کار را برعهده دارد که به تشخیص خود این روز را برای دو موضوع کاریابی و اعطای بورس‌های تحصیلی اختصاص داد.

به گزارش سایت احساسات فرهنگی روز شنبه،14 مارس در شهر ساکرامنتو کالیفرنیا چند تن از اعضای بنیاد نایاک (NIAC) در اداره این نهاد در خیابان هلری گرد آمده بودند تا به همکاری و مساعدتی که بنیاد رسکیو( نهاد مددرسان به پناهجویان و مهاجران)برخی از متقاضیان کار از کشورهای افعانستان، ایران و یکی دو کشور عربی کمک کرده و مشورت دهند تا بتوانند کار مورد علاقه خود را پیدا و برای آن تلاش کنند و نیز اگر به دنبال بورسیه تحصیلی هستند بتوانند آن را بیابند.

آزی راپاداس ، مسئول نایاک در ساکرامنتو در گفت وگویی با سایت انگلیسی احساسات فرهنگی از تجربه‌های خود در این زمینه گفت.
آزی وقتی شش ساله بود به عنوان پناهنده از ایران وارد ‌آمریکا شد.او که قصد دارد مجددا در دانشگاه ادامه تحصیل دهد درباره رشته تحصیلی اش گفت که در رشته مدیریت تعارض در سیاست بین‌المللی ایالات متحده آمریکا در دانشگاه ساکرامنتو ادامه تحصیل خواهد داد.
در گزارش سایت احساسات فرهنگی آمده است که نایاک و احساسات فرهنگی دو موسسه‌ای هستند که به شکل اختصاصی در صدد گسترش رابطه میان ایران و آمریکا برآمده‌اند.

هر دو سازمان در تلاش برای مقابله با تصورات غلط و منفی شهروندان و اهل سیاست و فرهنگ ‌آمریکا از مردم خاورمیانه و ایرانند تا نشان دهند که ایرانیان بخشی از جامعه نخبه و تحصیل‌کرده با استعدادهای درخشان را نمایندگی می کنند.

خانم راپاداس ضمن قدردانی از همکاری همکاران نایاک در روز 14 مارس می‌گوید که این خدمت‌رسانی‌ها می‌تواند افقی از امید را به روی شهروندانی بگشاید که به امید کارو زندگی بهتر از ایران و یا افغانستان و دیگر کشورهای خاورمیانه به آمریکا می‌آیند.

به اعتقاد خانم راپاداس “زنان ایرانی بسیاری که به آمریکا می‌آیند درکی عمیق از فرهنگ و تاریخ کشورشان ندارند و این شایسته کشوری چون ایران با چنین تاریخی نیست.”

او معتقد است “فرهنگ و جامعه آمریکایی و ساختار آن این مجوز را می‌دهد که دیگر نهادها هم بتوانند آزادانه افکار و ایده‌های خود را تبلیغ کنند و این فرصتی است برای موسسات که به تبلیغ آنچیزی بپردازند که او از آن به عنوان فرهنگ دوستی و صلح میان ملت‌ها نام می برد.” و این همان هدفی است که بنیاد احساسات فرهنگی نیز در پی‌ آن است و در چند سال گذشته چندین سمینار و نمایشگاه با چنین منظوری برگزار کرده است.

وقتی از او درباره آرزوی نوروزی اش می پرسیم به سادگی و با حسی عمیق می‌گوید: “نه به عنوان یک ایرانی آمریکایی و یا یک عضو نایاک ، بلکه به عنوان یک انسانی که روی زمین زندگی می‌کند آرزویم این است که مذاکره هسته‌ای بین ایران و 5 + 1 به یک سرانجام مطلوبی برسد و در این صورت است که از جنگ دور شده و راه‌های بسیاری به روی مایی که در آمریکا هستیم باز می شود که این ارتباطات را بهتر و قویتر کنیم.”

از سوی دیگر به گزارش سایت احساسات فرهنگی در میان مراجعه کنندگان به این مرکز علی از افغانستان را می‌یابیم که در گفت وگویی با ما ضمن قدردانی از این کار گفت: “من با زبان انگلیسی آشنا نیستم و سطح سوادم نیز پایین‌تر از دیپلم است و تنها تا کلاس ده درس خواندم و الان هم علاقه‌مندم که شغلی در اینجا پیدا کنم ، اما هیچ‌گونه امکاناتی در این منطقه برای ما فارسی‌زبانان نیست که بخواهیم از آن برای کاریابی استفاده کنیم. به همین دلیل از همان روزی که مطلع شدم بنیاد نایاک چنین امکانی را در اختیار مهاجران و به خصوص فارسی‌زبانان قرار می‌دهد، از طریق اینترنت نوبت گرفتم و خوشبختانه امروز همکاری خیلی خوبی با من داشتند.”

به گفته علی :”بیش از یک و نیم ساعت یکی از افراد که خانم بسیار صبور و آشنا به کار بودند به ایشان مشورت دادند و اطلاعات خوبی هم برای نوع کاری که می خواستند انتخاب کنند در اختیارشان قرار دادند.” او آرزو دارد که نگهبان یکی از ادارات بشود تا بتواند با حقوقی که می‌گیرد سر و سامانی به زندگی خود بدهد.

به گزارش سایت احساسات فرهنگی بنیاد نایاک اگر چه عمده تلاشش را در جهت بهبود تصویر ایران در آمریکا صرف کرده و میکند, اما چندمدتی است که تلاش کرده است با همکاری اعضای خود در اقصی نقاط آمریکا و ایالت‌های مختلف فعالیت‌های متفرقه‌ای را سامان دهد که به نوعی به روان‌شدن کار و فعالیت‌های افراد مهاجر کمک می‌کند.

در اتاقی دیگر نیز یک متقاضی از کشوری عربی به همراه زن و فرزند کوچکش حضور یافته است تا بتواند از امکان مشورت‌ با اعضای بنیاد نایاک استفاده کند. او نیز از این که چنین امکانی در یک محیط غریب در اختیار آنها قرار داده شده است ،‌بسیار خرسند است.
naiac1
بر اساس این گزارش این خدمات از ساعت 10 و 30 روز شنبه 14 مارس شروع و تا ساعت 15 همین روز ادامه داشت که در طی آن نزدیک به 10 تا 15 نفر از افرادی که قبلا ثبت نام کرده و نوبت گرفته بودند،‌با مراجعه حضوری به ساختمان یادشده ، مسائل و مشکلات خود را مطرح و از همراهی مشاوران و اعضای بنیاد نایاک بهره‌مند شدند. برخی از اعضای نایاک حاضر در ساکرامنتو که تا پاپان ساعت خدمت رسانی در مجموعه فوق بودند، بعد از پایان کار عکسی به یادگار گرفتند.

 

تاريخ: ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
كليد‌واژه‌ها: کاریابی برای فارسی زبانان ساکرامنتو | موسسه نایاک
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما: