تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




تد کیش و فعالیت‌های محیط زیستی

Screen Shot 2015-07-17 at 10.32.32 AM

ٖدر چند سال گذشته شاید نام بنیاد تد TED به گوشتان خورده باشد. بنیادی که با طرح‌های متبکرانه و استقبال از ایده‌های خلاقانه سعی کرده است جایی در اذهان اهل فرهنگ و علم و دانش باز کند. به تعبیر دقیق‌تر این بنیاد و ایده‌ اولیه‌ای که بر اساس آن بنا شده است فضا و بستری را فراهم می‌کند تا به گفته خودشان «ذهن‌های خلاق  سراسر جهان» که «گهگاه به ایده‌هایی نوآورانه و تحول‌گرایانه می‌رسند» و گمان می‌کنند که «اگر آنها را در بستری مناسب برای بقیه مردم ارائه كنند، می‌توانند دنیا را تغییر دهند.» با تلاش و تکاپوی کمتری چنین بستری را پیش روی خود ببینند.

شاید این جمله کوتاه بتواند بیشتر منظور بنیانگزاران تد را معرفی کند«بنای محیطی مناسب برای عرضه ایده‌های گوناگون» که هدف اصلی بنیاد غیرانتفاعی TED است. نهادی که بیش از سی سال قبل با یک كنفرانس چهار روزه در کالیفرنیا  کار خود را آغاز کرد و امروز بستر و زمینی شده است بکر و پرمصالح برای  برای ارائه ایده هایی که با ترویجشان می‌ توان تحولاتی جدی در مسیرهای مختلف دنیای کنونی ایجاد کرد.

بر اساس گزارش‌هایی که از این سو و آن سو به دست می‌رسد «در سال‌های اخیر TED آن‌قدر مورد توجه مردم جهان قرار گرفته كه سخنرانی‌های آن به ١٠٤ زبان ترجمه می‌شود و بیش از ٢میلیارد بازدید اینترنتی داشته‌است. علیرغم ماهیت کاملا متفاوت TED با برندهای بزرگ دنیا،‌ میزان وفاداری مشتریان این برند با نام‌های معتبری همچون APPLE برابری می‌کند.»
علاقه به حضور در كنفرانس TED تنها مختص شرکت‌کنندگان آن نیست. حضور چهره‌های شاخص و برجسته‌ای همچون بیل گیتس، جین گودال، تیم برنرز-لی، ال گور، ریچارد داوكینز، ادوارد اسنودن، ایزابل آلنده، گوردون براون و بسیاری از مشاهیر دیگر به عنوان سخنران، نشانی از جاافتادن و اعتبار یافتن این نام است.همین که بدانید کنفرانس سالانه این بنیاد نامی با چنان اقبالی روبرو می‌شود که بلیت ۸۵۰۰ دلاری آن ظرف دو هفته به فروش می‌رسد خود موید این اقبال و باور به کارهای مثبت این نهاد است.

کمتر کسی فکر می‌کرد در فضایی که تحریم از سر و کول ایران بالا می‌رود یک بانوی علاقه‌مند به فرهنگ و دانش ایران با ارتباطی که با دست‌اندرکاران اصلی تد بر قرار می‌کند پایه‌های یک تد وطنی در جزیره خوش آب و هوای کیش ایجاد کند.

بانو مژده اسکندری که خود مقیم کالیفرنیاست و دغدغه و درد گسترش فرهنگ و دانش ایرانی و شناساندن آن به مردمان خارج از ایران و به خصوص آمریکا را همه گاه با خود داشته و دارد، مبتکر اصلی  و مدیر چنین کار و پروژه‌ای است.

 TEDxKish»برابر آنچه که در سایت این رخداد قابل اعتنا آمده است یکی از رویدادهای وابسته به TED است كه در جزیره کیش برگزار می‌­شود و تلاش می‌كند تا با استفاده از محیط زیبای این جزیره، بستری برای ارتباط فرهنگ و تفکر ایرانی و نگرش سایر جهانیان به آن ایجاد كند. در TEDxKish مجموعه‌­ای از افکار هم­گون و آینده‌نگر از نوآوران، طراحان، متخصصین، حامیان محیط‌زیست و افرادی با دغدغه‌های اجتماعی دور هم جمع می­‌شوند تا به “ایده‌های ارزشمند برای انتشار” جامه­ عمل بپوشانند.»

ایجاد محیطی برای گردهم­ایی، گفتگو و هم­‌افزایی نوآوران، نخبگان، صاحبان ایده و علاقه‌مندان به رویکردها و نگرش‌های نو در سطحی فراتر از مرزهای جغرافیایی از جمله ماموریت‌های اصلی تدکیش به شمار می‌رود.

بر همین بنیاد هدف‌های زیر نیز در مجموعه اهداف این بنیاد طراحی شده است:

– شناساندن و معرفی فرهنگ، تمدن و روحیه نوآوری ایرانیان به سایر جهانیان

ـ روایت ایده‌ها برای تقویت انگیزه، خودباوری، اعتماد به‌نفس و الهام‌بخشی به جامعه

– ایجاد بستر ارتباط، تبادل نظر و گفتگو میان نوآوران در ایران و سایر نقاط جهان

– ایجاد بستری برای آفرینش و پرورش ایده‌های نو و بكر با برنامه‌های گوناگون

– ارتقا وجهه ایران در نظر جهانیان

– افزایش ارتباط ایرانیان خارج از کشور با سرزمین مادری

 در کنار این هدف‌ها رویکرد‌هایی چون«گردآوری نوآوران، طراحان و جستجوگران در سطح جهانی، برای الهام‌بخشی به دیگران و ارتباط ، مباحثه و مشارکت بین شرکت کنندگان نیز در زمره رویکردهای تدکیش به شمار می‌رود.

خوشبختانه خانم مژده اسکندری توانست نخستین کنفرانس تدکیش را در بهار سال ۹۴ (روزهای ۲۸ و ۲۹ فروردین)در جزیره کیش برگزار کند. کنفرانسی که در آن جمعی از دانشمندان و استادان ایرانی داخل و خارج و نیز گروهی از استادان و دانشمندان دیگر کشورها از جمله آمریکا نیز در آن حضور داشتند و توانستند مباحث خوبی را درباره محیط زیست و مشکلاتی که گریبانگیر آن در ایران است َ مطرح کنند.

برپایی جایزه‌هایی ویژه برای مشارکت‌کنندگان و نیز تورهای علمی از دیگر فعالیت‌های تدکس کیش به شمار می‌رود.

سایت احساسات فرهنگی به زودی گفت و گویی با خانم اسکندری درباره فعالیت‌هایش انجام و روی سایت انعکاس خواهد داد.

تاريخ: ۱۳۹۴/۰۴/۲۵
كليد‌واژه‌ها: تدکیش | مژده اسکندری
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما:

لیلا فولادوند
صفحه ی خوبی دارید