تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




پایان همایش بین‌المللی اوتیسم در تهران؛گزارش سخنرانی دو چهره دانشگاهی از آمریکا

Screen Shot 2015-11-03 at 8.08.26 PM
 Senses Cultural: نخستین همایش بین‌المللی اوتیسم با حضور دو نماینده از طرف بنیاد  Senses Cultural کالیفرنیا در روزهای ۱۱ و ۱۲ آبان در تهران برگزار شد. مهمترین ویژگی این همایش همانا بحث‌های ارتباط ژن با بیماری اوتیسم بود که از سوی دکتر فلورا تسون ، استاد دانشگاه دیویس و موسسه مایند بیان شد.
به گزارش Senses Cultural خانم دکتر تسون با بهره‌گیری از پاور پوینت و استفاده از آن برای تفهیم بهتر و تصویری‌تر کردن مفاهیم مرتبط با ژنتیک و اوتیسم به وضعیت کودکان دارای سندرم ایکس شکننده پرداخت و در ادامه ارتباط آن با اوتیسم را به تفضیل بیان کرد.
همچنین رابرت میلر که مدیر اجرایی بخش آکادمی سلامت Senses Cultural را بر عهده دارد در یک سخنرانی که در روز دوم سمینار ایراد شد با اشاره به حضور خانواده‌های دارای فرزندان اوتیسم و نیز سخنرانان و روانپزشکان و کارشناسان این حوزه گفت که امیدوار است آشنایی بیشتر با فعالیت‌هایی که گروه ما در موسسه مایند دانشگاه دیویس درباره ارتباط ژن با اوتیسم و نیز کودکان دارای سندرم ایکس شکننده انجام دادند بتواند کمک موثری باشد به شناخت هر چه بیشتر از اختلال اوتیسم.
رابرت میلر همچنین به تجربه‌های خود با گروه خانم دکتر رندی هگرمن و نیز دکتر پاول هگرمن و فلورا تسون در سفر به کشورهای مختلف و مواجهه با کودکان دارای اختلال ذهنی اشاره کرد و همچنین به تشریح برخی از برنامه‌های آینده بخش آکادمی سلامت Senses Cultual پرداخت وگفت: با راه‌اندازی بخش آکادمی بورس و نیز سایت فارسی و انگلیسی آکادمی سلامت بنیاد Senses Cultual امیدواریم که بتوانیم ارتباط بیشتری با خانواده‌های دارای کودکان اوتیسم ایران داشته باشیم.
در این نشست همچنین خانم طاهره شفیعی منفرد رئیس بنیاد Senses Cultual ضمن قدردانی از خانم هاشمی(ریاست بنیاد بیماری‌های خاص) و تمامی کسانی که در این ایام سعی کردند چنین کنفرانس مهمی را برپا دارند و نیز ابراز خرسندی از حضور مشتاقانه خانواده‌های دارای فرزندان اوتیسم و نیز روانپزشکان و روانشناسان ایرانی وجود ارتباطات علمی میان نهادهای غیرانتفاعی ایران با نهادهای غیرانتفاعی آمریکا را مفید ارزیابی کردو بر استمرار چنین ارتباطی تاکید نمود.
خانم منفرد همچنین بر راه اندازی سایت بخش آکادمی سلامت بنیاد Senses Cultual تاکید کرد و گفت این سایت می‌تواند پلی باشد میان ما در آمریکا با مخاطبان و خانواده‌های دارای کودکان اوتیسم در ایران و نیز نهادهای غیر انتفاعی تا بتوانیم بیش از گذشته به تبادل تجربه‌های خود بپردازیم.
وی همچنین به پروژه بورسیه بنیاد احساسات فرهنگی اشاره کرد و گفت :بنیاد ما در تداوم هدف و فعالیت‌های کاری‌اش و طراحی پروژه‌های انسان‌دوستانه فرهنگی و اجتماعی با نگرش و تمرکز به زنان ایران و  خاورمیانه، قصد دارد پروژه بهداشت و سلامت خانواده‌های دارای کودکان اختلال ذهنی را در چند مرحله اجرا کند که در نهایت به ایجاد یک آکادمی بهداشت و سلامت برای خانوده‌‌هآ، به خصوص در ایران منجر شود.در گام نخست احساسات فرهنگی بورسیه‌ای را برای حمایت از بهداشت و سلامت خانواده‌های دارای کودکان اختلال ذهنی در نظر گرفته است.
این کمک هزینه تحصیلی یا بورسیه، برای کسانی در نظر گرفته شده است که بتوانند به بنیاد احساسات فرهنگی در جهت مطالعه و تحقیقات مرتبط با نوروساینس و اختلالات ذهنی کودکان و خانواده‌های آنها کمک کند.

بر اساس این گزارش بنیاد امور بیماری‌های خاص برای نخستین بار میزبان همایشی بود که در آن متخصصان اوتیسم در حضور خانواده‌ها از تأثیر ژنتیک بر بیماری اوتیسم و نحوه حمایت خانواده‌های دارای بیمار مبتلا به این اختلال سخن گفتند. این همایش فرصتی بود تا والدین کودکان اوتیستیک سؤال‌هایشان را با متخصصان در میان بگذارند. محور مشترک پرسش اغلب والدین، ترس از تأثیر ژنتیک بر بیماران اوتیسم و انتقال ژن‌های بیماری زا به فرزندان نسل بعد بود. آنها همچنین از هزینه‌های بالای درمان غیر دارویی یا مداخلات روانشناختی و تجویز زودهنگام دارو برای کودکان اوتیستیک زیر 6 سال گلایه کردند.

فاطمه هاشمی رئیس بنیاد بیماری‌های خاص در حاشیه این همایش درباره اینکه بنیاد چه برنامه‌ای برای حمایت از بیماران اوتیسم دارد، به «ایران» گفت: بنیاد بیماری‌های خاص قصد ایجاد هماهنگی و همراهی با سازمان‌هایی را دارد که در رابطه با اوتیسم کار می‌کنند. برای این کار یک کمیته علمی از تمام سازمان‌ها تشکیل شد که منجربه برگزاری همایش اوتیسم شد. در پایان این همایش بیانیه‌ای تنظیم خواهد شد و بعد از آن هر سازمانی بر اساس بیانیه عمل خواهد کرد.

یکی از دغدغه‌ها و ترس‌های والدین کودکان مبتلا به اوتیسم که در این همایش شرکت کرده بودند، به‌دنیا آوردن فرزند دوم است. اینکه خطر ابتلا به اوتیسم در فرزند بعدی چقدر جدی است پرسشی بود که آنها در گفت‌و‌گو با متخصصان عنوان کردند. دکتر محمدی رئیس مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: علت اوتیسم تنها ژنتیک نیست بلکه علت‌های محیطی دیگری هم در بروز این بیماری مؤثر است در نتیجه خانواده‌ها صرفاً نباید به خاطر اینکه کودک اوتیستیک دارند از تولد فرزند دوم پیشگیری کنند بنابراین در شرایط فعلی نمی‌توان این‌گونه خانواده‌ها را ترساند که بچه‌دار نشوند.

رئیس مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه تهران در ادامه به اضطراب زیاد والدین کودکان اوتیستیک اشاره کرد و گفت: این مادران نیز باید تحت درمان قرار بگیرند. بسیاری از مادرانی که کودک اوتیستیک دارند، دچار اضطراب و افسردگی هستند و باید برای درمان شناختی آنها کاری کرد چرا که اگر پدر و مادر تحت درمان قرار نگیرند و اضطرابشان کنترل نشود همه درمان‌های فرزندشان هدر می‌رود.

او افزود: از دیدگاه اجتماعی اوتیسم اختلال فرد نیست بلکه اوتیسم اختلالی است که مجموعه افراد خانواده را درگیر می‌کند در واقع علاوه بر مداخلات دارویی و شناختی مداخلات والد محور نیز در دنیا وجود دارد و این ارائه مجموعه خدمات خانواده بزرگ در درمان بیماران اوتیسم را می‌طلبد.
او همچنین درباره جایگاه مداخلات دارویی در درمان بیماری اوتیسم گفت: فرمول کلی این است که معمولاً برای کودکان اوتیستیک زیر 6 سال دارو تجویز نمی‌شود اما درمان باید بر اساس وضعیت بیمار انجام شود چه بسا ممکن است در مبتلایان به بیش فعالی زیر 6 سال دارو درمانی نیز صورت بگیرد. دکتر شاهین آخوندزاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» با اشاره به اینکه تأثیر مداخلات دارویی در درمان اوتیسم 20 تا 30 درصد است، اظهار داشت: از هر 68 نوزاد به‌دنیا آمده یک نوزاد با اختلال طیف اوتیسم (ASD) متولد می‌شود. شیوع بالای این بیماری موجب شده اوتیسم نیز جزو 30 بیماری کاندید در فهرست بیماری‌های نادر باشد.

دکتر آخوندزاده همچنین در پاسخ به این سؤال که وزارت بهداشت چه کارهایی برای مبتلایان به اوتیسم انجام داده گفت: وزارت بهداشت بیشتر در بحث آموزش درمانگرها و پژوهش وارد شده است. در حال حاضر ایران در تربیت روانپزشکان متخصص اطفال رتبه شاخص منطقه را دارد اما با این حال مشکل اصلی در رابطه با کمبود و توزیع متخصص روانپزشکی اطفال در شهرهای کوچک باقی است.

Screen Shot 2015-11-03 at 8.07.39 PM

به گزارش بنیاد احساسات فرهنگی حضور علاقه‌مندان و به خصوص خانواده‌های دارای کودکان اوتیسمی بسیار چشمگیر بود .

تاريخ: ۱۳۹۴/۰۸/۱۳
كليد‌واژه‌ها: آکادمی سلامت بنیاد احساسات فرهنگی | رابرت میلر | طاهره شفیعی منفرد | فلورا تسون | همایش اوتیسم ۲۰۱۵
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما: