تازه‌های احساسات فرهنگی






آخرين اخبار و رويداد‌ها




مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد

دانشگاه استنفورد StanfordUniversity واقع در قلب منطقه معروف به دره سیلیکون در کالیفرنیای شمالی، یکی از دانشگاههای پیشرو در زمینه آموزش و پژوهش در جهان است در رده‌بندی دانشگاه‌های دنیا اصولا در زمره ده دانشگاه برتر جهان جای می‌گیرد که در تمامی زمینه‌ها از علوم محض تا علوم پزشکی و انسانی هنر جایگاه‌ بسیار والایی دارد.  در آخرین آماری که روی سایت این دانشگاه قرار دارد بیش از ۲۰۰۰ عضو هیات علمی با درجه پروفسور در این دانشگاه سرگرم تدریس و تحقیق هستند که از میان آنها ۲۸۰ نفر عضو آکادمی علوم و هنرهای زیبای آمریکا هستند و ۱۶۰ نفر عضو آکادمی ملی علوم و ۲۲ نفرشان برنده جایزه نوبل در رشته‌های مختلف علمی شدند.

به همین دلیل اختصاص بخشی از امکانات و اعتبار این دانشگاه برای مطالعات درباره ایران و فرهنگ و هنر ایران از جهاتی می‌تواند جایگاه ویژه‌ای به این مطالعات ببخشد.

Screen Shot 2015-09-27 at 6.56.37 PM

برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم

در وبسایت برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم نوشته شده که این برنامه بر مطالعات میان رشته‌ای تمدن ایران تأکید دارد. این برنامه در هر سال تحصیلی، دوره‌های کارشناسی در رشته‌های مربوط به ایران مانند زبان، ادبیات، اقتصاد، و علوم سیاسی ارائه می‌کند. در کنار این دوره‌ها، برنامه‌های بسیار متنوعی شامل کنفرانس، سمپوزیوم، میزگرد، سخنرانی و نمایش برای اساتید، دانشجویان و عموم مردم برگزار می‌شود. حضور بهرام بیضایی هنرمند برجسته تاتر و سینمای ایران به همراه خانم مژده شمسایی در چند سال گذشته و برگزاری و اجرای چند نمایش و تدریس آقای بیضایی در زمینه‌های اسطوره شناسی و سینما و تاتر ایران از جمله فعالیت‌های جدی این مرکز به شمار می‌رود.

برگزاری سلسله‌کلاس هایی با حضور استاد محمدرضا شجریان درباره موسیقی سنتی ایران نیز از دیگر برنامه‌های این مرکز به شمار می‌رود که سه سال قبل این کلاس‌ها برگزار شد.

در کنار آن این مرکز با دعوت از برخی از اندیشمندان و هنرمندان ایرانی در زمینه‌های گوناگون فرهنگی و هنری فضایی را برای تبادل و تضارب آراء فراهم کرده است.

علاوه بر آن از سال ۲۰۰۸ بی‌تا دریاباری بانوی نیکوکار ایرانی با ایجاد موقوفه‌ای از برنامه مطالعات شعر و ادبیات فارسی در دانشگاه استنفورد حمایت کرد و مبلغ شش و نیم میلیون دلار در اختیار آن دانشگاه قرار داد.

این بودجه کمک بزرگی شد برای متمرکز‌شدن برخی مطالعات در زمینه زبان و ادب فارسی. علاوه بر این خانم دریاباری «جایزه ادبی بی‌تا» نیز که با حمایت‌های او در سال ۲۰۰۸ بنیان‌گذاری شده هرسال به یک شخصیت هنری و فرهنگی ایرانی اهدا می‌شود. این جایزه تاکنون به افرادی همچون سیمین بهبهانی، گلی ترقی، محمدرضا شجریان، بهرام بیضایی و هوشنگ سیحون ، مهشید امیرشاهی و ایرج پزشکزاد تعلق گرفته است.

مدیریت مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد با دکتر عباس میلانی است که خود تحصیلکرده دانشگاه برکلی است. او  علاوه بر مدیریت برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم ، مدیریت و برنامه‌ریزی برای بخش ادبیات فارسی و موقوفه خانم دریاباری را نیز مدیریت می‌کند.او یکی از مدیران پروژه دموکراسی ایران، و پژوهشگر دوره فوق دکتری در انستیتو هوور دانشگاه استنفورد است.

تاريخ: ۱۳۹۴/۰۷/۰۳
كليد‌واژه‌ها: مراکز مطالعات ایرانی در آمریکا | مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


نظر شما:
نام و نام‌خانوادگی:* رايانامه:* تارنما:

آرش بابایی
درود برشما.عالیه مطالب شما من هم دوست دارم در آن مرکز به پژوهش بپردازم.چه کار باید بکنم.لطفا راهنمایی بفرماید.متشکرم
عباس مقدم
دوست دارم از نتا يك زحمات گرانقدر جناب دكتر ميلاني و ساير محققين إيراني در آن دانشگاه مطلع شوم
فاطمه زرگرى
درود وادب به پيشگاه اقاى دكتر ميلانى وديگر گراميان كه اين. موسسه را اداره مى فرمايند سپاس از تلاش هاى بى بديلتان من دانشجوى دكترى تاريخ ايران بعد از اسلام در تهران هستم وعلاقه بسيارى براى كار كردن روى ارشيو مدارك شما وهمكارى با دانشگاه را دارم خواهش مى كنم من را راهنمايى بفرماييد سپاس بسيار ازتوجه شما
افشین
با سلام من ساکن انگلستان هستم ایا مکان تماس با استاد بیضایی است ؟؟؟ می توانید پست الکتریکی ایشان را به من بدهید . با بهترین درودها